Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Θεσμοθετήθηκε η δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή... Το καρναβάλι έφυγε , οι μάσκες έπεσαν για τη ΔΗ.ΣΥ. και τη ΔΑΚΕ ! ! !

«Θεσμοθετήθηκε η δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση...
 Το καρναβάλι έφυγε, οι μάσκες έπεσαν για τη ΔΗ.ΣΥ. και  τη ΔΑΚΕ !!!»




Η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. χαιρετίζει τη θεσμοθέτηση της δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, καθώς ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία χθες στη Βουλή (26-2-2018) το επίμαχο άρθρο 33 του νομοσχεδίου “'Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και λοιπές διατάξεις”. Έπειτα από διαμορφωμένες επιστημονικά και παιδαγωγικά θέσεις,  από μαζικούς και δίκαιους αγώνες ένα διαχρονικό, πάγιο και κομβικό αίτημα του Κλάδου μας θεσμοθετήθηκε με νόμο στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Δεν μας προκάλεσε, βέβαια, καμία έκπληξη η τοποθέτηση και η στάση ορισμένων κοινοβουλευτικών κομμάτων απέναντι στη θεσμοθέτηση της  δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και στο πως αντιλαμβάνονται τη Δημόσια Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες.
Συγκεκριμένα:
  • Η Νέα Δημοκρατία πιστή στις αρχές της ψήφισε ΠΑΡΩΝ. Εξάλλου είναι γνωστές οι νεοφιλελεύθερες θέσεις του συγκεκριμένου κόμματος πάνω σε κομβικά ζητήματα της Παιδείας με βασικό άξονα το Ιδιωτικοποιημένο και Κατηγοριοποιημένο Σχολείο. Θυμίζουμε χαρακτηριστικά το στοχευμένο ερωτηματολόγιο της Ν.Δ. για την Προσχολική Αγωγή: Με ποιον από τους παρακάτω τρόπους θεωρείτε ότι μπορεί να βελτιωθεί η προσχολική εκπαίδευση; (Επέκταση του ωραρίου ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι γονείς, Αύξηση των θέσεων σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς, Παροχή επιδότησης για συμμετοχή σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς).
  • Η ΔΗ. ΣΥ. (Κίνημα Αλλαγής ή όπως αλλιώς ονομάζεται) ψήφισε ΟΧΙ. Έπεσαν οι ΜΑΣΚΕΣ για τον υποτιθέμενο νέο φορέα της “Κεντροαριστεράς”, καθώς ενστερνίστηκε πλήρως τα συμφέροντα των ιδιωτικών παιδικών σταθμών και της ΚΕΔΕ γυρίζοντας την πλάτη στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η έτερη συνιστώσα (ΠΟΤΑΜΙ), που καταψήφισε το επίμαχο άρθρο.
  • Και όμως το ΚΚΕ ψήφισε... ΠΑΡΩΝ. Απίστευτο κι όμως αληθινό. Απορούμε πραγματικά για τη στάση του κομμουνιστικού κόμματος, που ενώ διατυμπανίζει ιστορικά υπέρ της Δημόσιας Εκπαίδευσης, δεν ψήφισε τη ρύθμιση.
Οι ΜΑΣΚΕΣ έπεσαν όμως και για τις συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΔΗ.ΣΥ. Τα στελέχη τους όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπερασπίζονταν με ιδιαίτερο σθένος τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση και ταυτόχρονα συμμετέχουν στις διεργασίες των κομμάτων τους (έχουμε χορτάσει από φωτογραφικές στιγμές στα συνέδριά τους!) που καταψήφισαν τη συγκεκριμένη διάταξη. Προφανώς προασπίζονται από κοινού τα συμφέροντα μιας συντηρητικής και νεοφιλελεύθερης λογικής για την Εκπαίδευση.
Σημασία, πάντως, από δω και πέρα έχει η στρατηγική και ο αγώνας του εκπαιδευτικού κινήματος να εστιάσει στην υλοποίηση όλων των απαραίτητων μέτρων (υλικοτεχνική υποδομή, προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού κ.ά.), ώστε να περάσουμε από την σταδιακή στην καθολική εφαρμογή της δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να στοχεύουμε σταθερά στην καθολική εφαρμογή της δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που θα καλύπτει όλες τις παιδαγωγικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες των μαθητών και ευρύτερα της ελληνικής κοινωνίας. Ένα Δημόσιο Νηπιαγωγείο που θα στελεχώνεται με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό με κατάλληλες δημοκρατικές και εργασιακές συνθήκες. Ένα Δημόσιο Νηπιαγωγείο με τις κατάλληλες υποδομές, σε λειτουργικά και κατάλληλα κτίρια όπου θα είναι δυνατό η παραγωγή του εκπαιδευτικού έργου, όπου θα μπορούν οι μαθητές να ξεκουραστούν και να γευματίσουν, όπου θα μπορούν να χαρούν το παιχνίδι του διαλείμματος και όπου θα είναι εφικτή η πραγματοποίηση της επέκτασης όλων των νηπιαγωγείων σε ολοήμερα.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.


ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΓΩΝΑΣ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρίστε το σχόλιό σας