Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Δυναμική η απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Μάρτη… Συνεχίζουμε!!!



«Δυναμική η απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Μάρτη… Συνεχίζουμε!!!»


Την Παρασκευή 2 Μαρτίου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών με αίτημα αιχμής τους μόνιμους μαζικούς διορισμούς έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα έγιναν μεγάλες εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις, όπως στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο. Ακόμη, αξίζει ν’ αναφέρουμε και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε μικρά νησιά και σε άλλες επαρχιακές πόλεις.
Χαιρετίζουμε τη μαζικότητα, το πάθος και την αγωνιστική διάθεση των συναδέλφων, γεγονός που μας δικαιώνει ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε., καθώς από την πρώτη στιγμή προτείναμε και στηρίξαμε στο Δ.Σ. της ΔΟΕ η 2 Μαρτίου να αποτελέσει ημέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ και να αποτελέσει αρχή δυναμικών κινητοποιήσεων και εξελίξεων στο κορυφαίο ζήτημα της αδιοριστίας.
Δυστυχώς, η κινητοποίηση αντιμετωπίστηκε από αστυνομική βία και καταστολή.   Αστυνομική βία που οδήγησε σε τραυματισμούς συναδέλφων και χρήση χημικών. Μια βία που στράφηκε απέναντι στους εκπαιδευτικούς της χώρας, γιατί διεκδικούσαν, το αυτονόητο, τους μόνιμους διορισμούς που έχει ανάγκη το δημόσιο σχολείο. Ένα αίτημα δίκαιο, ένα αίτημα εκπαιδευτικά και κοινωνικά αναγκαίο. Έναν αγώνα όχι μόνο για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς αλλά για την ουσιαστική στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την αστυνομική βία απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα που διαδήλωνε.
Μελανό σημείο στο συλλαλητήριο ήταν η προσπάθεια συγκεκριμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων, οι οποίες εμπόδισαν να μπει το Δ.Σ. της ΔΟΕ μέσα στο υπουργείο και στην πράξη ακύρωσαν την προγραμματισμένη συνάντηση των 2 Δ.Σ. της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ με την ηγεσία του υπουργείου παιδείας, που σκοπό είχαν να καταθέσουν τα αιτήματα των απεργών. Διαφωνούμε και αποδοκιμάζουμε τέτοιες ενέργειες και επιδιώξεις που προσπαθούν να καπηλευτούν την αυθόρμητη και ακομμάτιστη συγκέντρωση των συναδέλφων (αναπληρωτών και μονίμων). ‘Ολοι μαζί ενωτικά θα πάμε μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων μας μακριά από κάθε είδους μικροπαραταξιακή εκμετάλλευση.
Ως ΑΕΕΚΕ τόσο στη ΔΟΕ όσο και στην ΑΔΕΔΥ θα συμβάλουμε με τη στάση, τις προτάσεις και τον αγώνα μας ώστε να σπάσει επιτέλους ο φαύλος κύκλος της αδιοριστίας στην εκπαίδευση. Παράλληλα, εκτιμώντας την κινηματική διάθεση των συναδέλφων αλλά και την ευρύτερη πολιτική συγκυρία προτείνουνε κλιμάκωση του αγώνα με κήρυξη 24ωρης Απεργιακής Πανεκπαιδευτικής Κινητοποίησης.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.


ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΓΩΝΑΣ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρίστε το σχόλιό σας