Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Οι παρατάξεις της αδράνειας ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους… Άμεση κήρυξη αγωνιστικής κινητοποίησης από τη ΔΟΕ στις 2 Μαρτίου


«Οι παρατάξεις της αδράνειας ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους… Άμεση κήρυξη αγωνιστικής κινητοποίησης από τη ΔΟΕ στις 2 Μαρτίου» 



Η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. με επίσημο κείμενο στις 4-2-2018 πρότεινε την ανάγκη κήρυξης 24ωρης απεργίας στις 2 Μαρτίου με βασικό άξονα τους μόνιμους διορισμούς και όλα τα ανοιχτά ζητήματα του Κλάδου. 
Η θέση μας αποτυπώθηκε και στον τελευταίο κύκλο των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων, αλλά και στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΟΕ στις 14-2-2018. 

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. συνεχίζει να πιστεύει πως η κήρυξη 24ωρης απεργίας από τη ΔΟΕ θα συμβάλει καθοριστικά στην αποτελεσματική οργάνωση μιας μαζικής και ηχηρής πανεκπαιδευτικής απεργιακής κινητοποίησης. Εξάλλου, η πρότασή μας συμβαδίζει με τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και τον αγωνιστικό προσανατολισμό δεκάδων Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ. 

Στο σημείο αυτό θυμίζουμε πως η τελευταία τοποθέτηση των παρατάξεων, για το συγκεκριμένο θέμα, που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ έχει ως εξής: 

 24η Απεργιακή Πανεκπαιδευτική Κινητοποίηση πρότειναν ΑΕΕΚΕ, ΕΡΑ και Παρεμβάσεις. 
 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας πρότειναν ΔΑΚΕ και ΔΗ.ΣΥ. 
 3ωρη στάση εργασίας και επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας από τους Συλλόγους πρότεινε το ΠΑΜΕ. 

Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. θεωρούμε πως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ επιβάλλεται άμεσα να λάβει απόφαση. Από τη δική μας πλευρά τονίζουμε πως θα ενεργήσουμε με όρους υπευθυνότητας και αγωνιστικής διάθεσης, ώστε η Διδασκαλική Ομοσπονδία να αποφασίσει τη συμμετοχή της, με ουσιαστικό και όχι συμβολικό τρόπο, στην Πανεκπαιδευτική Κινητοποίηση στις 2 Μάρτη. 


Σε κάθε περίπτωση καλούμε όλους τους Συλλόγους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συντονίσουν τοπικές και περιφερειακές συγκεντρώσεις ή να οργανώσουν τη συμμετοχή τους στην κεντρική διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας στις 13:00 μ.μ. 



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.



ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΓΩΝΑΣ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρίστε το σχόλιό σας