Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ενστάσεις και καταγγελίες για τους πίνακες των αναπληρωτών


Γιώργος Τρούλης                                                                   Αθήνα, 17/09/2015
Μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ                                                    
Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο:                                                            ΠΡΟΣ:
«Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση                                       -  Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ
Εκπαιδευτικών Π.Ε.»                                                 
Τηλ. 6981636188                                                                              Κοινοποίηση: 
E-mail: giorgostroulis@gmail.com                             
                                                                                       - Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. της χώρας
           - Συναδέλφους         
   - ΜΜΕ

«Ενστάσεις και καταγγελίες για τους πίνακες των αναπληρωτών»

Δυστυχώς τα προβλήματα στην εκπαίδευση συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, και το υπουργείο παιδείας (παρ’ όλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους υπαλλήλους) συνεχίζει να δημιουργεί επιπρόσθετα ζητήματα σε μια εξαιρετικά δύσκολη έναρξη σχολικής χρονιάς.
Μετά την ακύρωση στην πράξη των εξαγγελθέντων 7.000 ή 2.500-3.000 διορισμών (όπως είχαν καταλήξει να λένε στο υπουργείο) που θα έδιδαν ζωτική ανάσα στις σχολικές μονάδες, μετά τη μη αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών τροφοδοτώντας εκ νέου την αγωνία και την απογοήτευση για την αποκατάσταση των αδικιών που βιώνουν οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές από το 2010 (ξεκίνησε επί υπουργίας Διαμαντοπούλου), μετά την ακύρωση των προηγούμενων πινάκων αναπληρωτών και εκκινώντας τη διαδικασία των αιτήσεων μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου (ενώ η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και παραμένουν κλειστές εκατοντάδες σχολικές μονάδες και χιλιάδες υπολειτουργούν) ανακοινώθηκαν οι πίνακες των αναπληρωτών με σοβαρά λάθη. Ήδη έχει σταλεί στη ΔΟΕ πλήθος αιτημάτων συναδέλφων που καταγγέλλουν και έχουν κάνει ένσταση για μοριοδοτήσεις συνάδελφοι που γνωρίζουν πως δεν τη δικαιούνται. Π.χ. εμφανίζονται απόφοιτοι του 2013 να έχουν προϋπηρεσία του έτους 2013-2014 ενώ οι περυσινές προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων σταμάτησαν στους αποφοίτους του 2011.
Προφανώς το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει αρμοδιότητα να εξετάσει αυτές τις περιπτώσεις αλλά όταν υπάρχουν καταγγελίες, και μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρεται ρητά από το υπουργείο ότι ένσταση δεν μπορεί να γίνει για μόρια άλλου συναδέλφου παρά μόνο για τα δικά του (λες και δεν έχει έννομο συμφέρον ο εκπαιδευτικός), οφείλει να προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να εξεταστούν οι καταγγελίες και οι ενστάσεις των συναδέλφων μας από τους αρμόδιους φορείς (υπουργείο παιδείας). Από τη στιγμή που επίσημα έχει εξαγγελθεί ότι οι οριστικοί πίνακες των αναπληρωτών θα ανακοινωθούν στις 23 Σεπτεμβρίου για την πρωτοβάθμια και 24 για τη Δευτεροβάθμια, υπάρχει χρόνος για να εξεταστούν όλες οι ενστάσεις των συναδέλφων και να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες που θα αναδειχθούν για να μην υπάρξουν νέα προβλήματα που θα καθυστερήσουν περαιτέρω τις προσλήψεις των αναπληρωτών.

Καλώ επομένως τον Πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ ώστε:


         1.      Nα γίνει παρέμβαση προς την υπουργό παιδείας για να βρεθεί λύση ΑΜΕΣΑ στο ζήτημα και να αποκατασταθεί η αδικία για να μην υπάρξουν λανθασμένες προσλήψεις με ότι συνέπειες μπορεί να έχει για τα σχολεία μας, τους μαθητές και τους ίδιους τους συναδέλφους.  
       2.      Να προωθηθούν οι καταγγελίες των συναδέλφων, όπως έχουν σταλεί στη ΔΟΕ, στο υπουργείο παιδείας ζητώντας διερεύνηση.

Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από την άμεση αποκατάσταση των αδικιών για όλους τους συναδέλφους μας, δικαιοσύνη και ισονομία!!!



Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς
Γιώργος Τρούλης

Μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρίστε το σχόλιό σας