Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Ποιοι παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του εκπαιδευτικού κινήματος; Ο αριστερισμός βαρά με το δεξί!!!!


«Ποιοι παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του εκπαιδευτικού κινήματος;
Ο αριστερισμός βαρά με το δεξί!!!!»


Το συνδικαλιστικό κίνημα απέναντι στις επιθέσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ έχει χρέος κι ευθύνη να απαντήσει δυναμικά, μαχητικά και μαζικά για να αντιμετωπίσει τις νεοφιλελεύθερες στοχεύσεις που σταδιακά αποδομούν το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου και ελαστικοποιούν, ακόμα περισσότερο, τις εργασιακές σχέσεις. Ακόμη θέτουν τις κινητοποιήσεις στον γύψο και επιδιώκουν να επιφέρουν νέα σκληρά οικονομικά και θεσμικά μέτρα την επόμενη περίοδο, με αφορμή τον κορωνοιό αλλά με σαφή όμως νεοσυντηρητική και νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση.
Απέναντι σε όλες αυτές τις πολιτικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να λειτουργήσει, μέσα προφανώς στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, χωρίς να επιφέρει εκπτώσεις στις δράσεις και στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεών του. Στο πλαίσιο αυτό το ΔΣ της ΔΟΕ αποφάσισε να μεταφέρει την 89η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ από τέλη Ιουνίου στα τέλη Αυγούστου όπου, με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα διεξαχθεί το συνέδριο του Κλάδου, το οποίο καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και της περιόδου που ξεκινά από τον Σεπτέμβριο.
Στην κατεύθυνση αυτή η ΑΕΕΚΕ βγήκε πρώτη και δυναμικά και μίλησε για το συνέδριο της ΔΟΕ που πρέπει να πραγματοποιηθεί, με ασφάλεια για όλους τους 660 αντιπροσώπους και εργαζόμενους της Ομοσπονδίας, με βασικό άξονα τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε ζητήματα κρίσιμα, ζητήματα στα οποία δεν υπάρχουν αποφάσεις συνεδρίων της ΔΟΕ, και βέβαια να είναι αντίστοιχης δυναμικής και μαχητικής απάντησης με την επίθεση που δεχόμαστε από το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση.
Δυστυχώς φαίνεται από τη στάση ορισμένων συνδικαλιστικών παρατάξεων πως δεν εμφορούνται από τις ίδιες πεποιθήσεις με τις δικές μας, παίζοντας με αυτό τον τρόπο το παιχνίδι της Κυβέρνησης. Φαίνεται καθαρά ότι η αξιοποίηση προσχηματικών προτάσεων-συζητήσεων, με βαθιά ιδεοληπτικά χαρακτηριστικά και μαξιμαλισμούς, και η μη ουσιαστική προσπάθεια διεξαγωγής του Συνεδρίου αποτελούν βασική επιδίωξη ορισμένων παρατάξεων που επιδιώκουν να βρουν διέξοδο για να μην χρεωθούν το τίναγμα στον αέρα του συνεδρίου που επί της ουσίας οι ίδιοι προκαλούν. Σε μια τέτοια προσπάθεια επιδίδεται σήμερα η παράταξη των Παρεμβάσεων που ενώ έχει ψηφίσει να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ θέτει προσκόμματα διαδικαστικού αλλά και ουσιαστικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα προτείνει να γίνει όχι συνέδριο των εκλεγμένων αντιπροσώπων αλλά όποιου επιθυμεί να παραστεί, χωρίς να τους απασχολούν και να λαμβάνουν υπόψη τα υγειονομικά πρωτόκολλα, χωρίς να μπορούν να αντιληφθούν το περιβάλλον στο οποίο μπορεί να διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση του Κλάδου. Προτείνει Γενική Συνέλευση του κλάδου με θέματα για αποφάσεις που ήδη έχουν ληφθεί από προηγούμενες Γενικές Συνελεύσεις της ΔΟΕ και μάλιστα πρόσφατα, χωρίς να μπορούν να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις στους τοπικούς Συλλόγους, ώστε να υπάρξει συζήτηση και αποφάσεις πάνω σε αυτά.
 Επομένως όσοι ισχυρίζονταν μέχρι χθες ότι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι είναι αντιπρόσωποι των τοπικών συλλόγων και δεσμεύονταν από τις αποφάσεις του Συλλόγου τους, σήμερα μας λένε ότι αυτοί οι αντιπρόσωποι μπορούν να εκφράζουν τον εαυτό τους και την παράταξη στην οποία ανήκουν και ταυτόχρονα ότι μπορούν να συμμετέχουν στη ΓΣ της ΔΟΕ συνάδελφοι δίχως να έχουν εκλεγεί στις εκλογικές διαδικασίες του Συλλόγου στον οποίο ανήκουν. Η ομολογία τους αυτή αποκαλύπτει τους μύχιους πόθους τους για συνέδρια που ο καθένας θα εκφράζεται ανάλογα με την κομματική του πεποίθηση, με ομάδες μη εκλεγμένων αντιπροσώπων περιφρούρησης των ιδεολογικών τους απόψεων, με μπούλινγκ σε κάθε αντίθετη άποψη κλπ. Εμείς πάντως σε κάθε είδους «τσαμπουκά» απαντάμε με τους κανόνες της Δημοκρατίας.
Η ρητορική με την πρακτική τους αποτελούν πλέον διαδικασίες εκ διαμέτρου αντίθετες. Ο αριστερισμός, η αυτοαναφορικότητα, ο σεχταρισμός και οι μαξιμαλισμοί πλέον περισσεύουν, δεν έχουν ευήκοα ώτα εντός του κλάδου και της κοινωνίας και αποτελούν ξένα στην αντίληψή μας και στο εκπαιδευτικό κίνημα που έχει ανάγκη η σύγχρονη εποχή και οι νέες προκλήσεις που αναδύονται. Αποτελεί, τουλάχιστον, βαθιά οπισθοδρόμηση για μια συνδικαλιστική παράταξη, να επιλέγει να λειτουργεί με συμψηφισμούς μπροστά στις επιθέσεις της Κυβέρνησης της δεξιάς, υπηρετώντας τελικά τους κομματικούς σχεδιασμούς του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι τα συμφέροντα του Κλάδου, των Συναδέλφων και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας. Όσο η πολιτική τους επιλογή αποτελεί δικαίωμά τους, άλλο τόσο και η ανάδειξη από μέρους μας των μεθοδεύσεων και των στόχων τους αποτελεί χρέος μας απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Κι επειδή αναγνωρίζουμε ότι δεν είναι και όλοι ίδιοι μέσα στο χώρο των Παρεμβάσεων κάνουμε έκκληση προς τις δημοκρατικές, προοδευτικές, ριζοσπαστικές και ενωτικές φωνές που αντιλαμβάνονται πλήρως το πολιτικό περιβάλλον που ζούμε και έχουν την οξύνοια να «διαβάσουν» τι ακριβώς θα συμβεί την αμέσως επόμενη περίοδο να λειτουργήσουν ως μοχλός αλλαγής πλεύσης, για να συσπειρωθούν όλες οι προοδευτικές, δημοκρατικές, ριζοσπαστικές και ενωτικές φωνές και δυνάμεις απέναντι στην Κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης και νεοσυντηρητικής δεξιά που φαίνεται να βρίσκει κοινοβουλευτικά αποκούμπι στο δεξιόστροφο, πλέον, ΚΙΝΑΛ και με τις ανάλογες προεκτάσεις που μπορεί αυτό να έχει και στο συνδικαλιστικό γίγνεσθαι.
Προτεραιότητά μας επομένως είναι να οδηγηθούμε σε μια ουσιαστική, αποφασιστική Γενική Συνέλευση του κλάδου, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με πρόθεση να παρθούν αποφάσεις για όλα τα επίδικα της περιόδου αλλά με σαφές πρόταγμα τη λήψη αποφάσεων για το πρόγραμμα δράσης που θα δώσει την ώθηση για εκκίνηση νέων αγώνων με σημαίνον πολιτικό βάρος που αντιστοιχεί σε Γενική Συνέλευση, 660 εκλεγμένων αντιπροσώπων πανελλαδικά, του μεγαλύτερου κλάδου του δημοσίου.
Όσες κι όποιες δυνάμεις εμμέσως ή σαφώς κινούνται στην πυροδότηση του Συνεδρίου με ξεκάθαρη στόχευση να μην υπάρξουν αγωνιστικές αποφάσεις Συνεδρίου για την επόμενη περίοδο, θα μας βρουν απέναντί τους, θα καταγγέλλονται οι μεθοδεύσεις και οι στρατηγικές τους επιλογές που αντί να οδηγούν στην ενότητα οδηγούν στην πόλωση και στον διχασμό των δυνάμεών μας. Ως ΑΕΕΚΕ θα διαφυλάξουμε και θα προασπίσουμε τις θεσμικές διαδικασίες, εντός του συνδικαλιστικού κίνημα, με κύρια και βασική την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, το ανώτατο όργανο του κλάδου, τη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων όλης της χώρας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει μικροπαραταξιακά, μικροκομματικά κ.α. παιχνίδια στις πλάτες του συνδικαλιστικού κινήματος, των μάχιμων εκπαιδευτικών, σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.





ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΓΩΝΑΣ  ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρίστε το σχόλιό σας