Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Η παρουσία του μετωπικού σχήματος της Ενωτικής Αγωνιστικής Εκκίνησης στο 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ



 «Η παρουσία του μετωπικού σχήματος της Ενωτικής Αγωνιστικής Εκκίνησης στο 36ο  Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ»


Την Παρασκευή 2 Δεκμβρίου 2016 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 36ου Τακτικού Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, το οποίο ανέδειξε και τη σύνθεση του νέου Γενικού Συμβουλίου από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν. 
Η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-Κίνηση Δημοσίων Υπαλλήλων συμμετείχε στις εκλογές με το Μετωπικό Σχήμα της Ενωτικής Αγωνιστικής Εκ-Κίνησης, το οποίο κατέλαβε την τέταρτη θέση εκλέγοντας 13 Γενικούς Συμβούλους.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
ΔΑΚΕ: 136 ψήφοι- 18 Γενικοί Σύμβουλοι
ΔΑΣ-ΠΑΜΕ: 112 ψήφοι- 15 Γενικοί Σύμβουλοι
ΔΗΣΥΠ-ΠΑΣΚ: 106 ψήφοι- 14 Γενικοί Σύμβουλοι
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ: 94 ψήφοι- 13 Γενικοί Σύμβουλοι
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: 70 ψήφοι- 10 Γενικοί Σύμβουλοι
ΜΕΤΑ: 57 ψήφοι- 8 Γενικοί Σύμβουλοι
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ:40 ψήφοι- 5 Γενικοί Σύμβουλοι
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ: 13 ψήφοι- 2 Γενικοί Σύμβουλοι
ΕΡΓΑΣ: 3 ψήφοι- 0 Γ.Σ.
Σύνολο: 85 Γενικοί Σύμβουλοι
Μελανό σημείο της εκλογικής διαδικασίας ήταν η απόπειρα στελέχους της ΔΑΚΕ να ψηφίσει με διαβατήριο που άνηκε σε άλλο σύνεδρο-στέλεχος (μάλιστα!!) της Ν.Δ., ευτυχώς όμως ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ έγινε αντιληπτός και η απόπειρα νοθείας απέτυχε.

Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε πως η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-Κίνηση πριν την έναρξη του Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ είχε προβεί σε δημόσιο κάλεσμα για τη συστράτευση δημοκρατικών, προοδευτικών, ριζοσπαστικών και ανένταχτων δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων προκειμένου  να συμβάλουμε ΟΛΟΙ στη διαμόρφωση  ενός Μαχητικού μετώπου που θα αγωνιστεί:
1.     Για όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους ανθρώπους και συνολικά την ελληνική κοινωνία. 
2.       Για την ανατροπή των εκπροσώπων του παλαιοκομματικού κατεστημένου που όλα αυτά τα χρόνια με τις μικροπολιτικές τους επιλογές έχουν οδηγήσει την ΑΔΕΔΥ σε πλήρη συνδικαλιστική ένδεια, κομματικό εγκλωβισμό και  απομάκρυνση από τη κοινωνική βάση των εργαζομένων, των άνεργων και των νέων ανθρώπων.
3.     Για την ανασύσταση, την ανασυγκρότηση και την επανεκκίνηση που απαιτείται στην ΑΔΕΔΥ.  Για τη διαμόρφωση προοδευτικών θέσεων στα ζητήματα με υπευθυνότητα και σαφήνεια, για την υλοποίηση αγωνιστικών διεκδικήσεων με συγκεκριμένο πολιτικό σχεδιασμό και όχι αποσπασματικών κινήσεων που αποδυναμώνουν το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα. Επιπλέον, για την πραγμάτωση δράσεων με κοινωνικό πρόσημο και τη σύναψη ευρύτερων κοινωνικών συμμαχιών για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας.
Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε δημόσιος διάλογος μεταξύ παρατάξεων, συλλογικοτήτων και ανένταχτων συνδικαλιστών (ΑΕΕΚΕ, ΑΡΚΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ) που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με αποτέλεσμα να συγκροτηθεί ένα ευρύ και προοδευτικό Μετωπικό Σχήμα που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για :

·       Την κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων
·     Την ενεργό συμμετοχή και συμβολή του συνδικαλιστικού κινήματος στην συζήτηση περί ανάγκης διαγραφής του χρέους, που θεωρούμε ότι αποτελεί όρο για την επιβίωση της χώρας και του λαού.
·       Την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας προς όφελος του λαού.
·      Την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μέτρων και την καθιέρωση ενός εθνικού δημόσιου και αναδιανεμητικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
·    Την προώθηση όλων των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων για την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και για την κατοχύρωση σταθερής και μόνιμης εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
·      Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις στον ιδιωτικό τομέα και αύξηση του κατώτατου μισθού.
·    Ριζική αλλαγή του φορολογικού συστήματος στην κατεύθυνση της αναδιανομής του πλούτου προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.
·      Τη λήψη μέτρων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας προς όφελος του λαού.
·   Αύξηση των δαπανών για το κοινωνικό κράτος με παράλληλες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης, της Κοινωνικής Πολιτικής – κοινωνικής ασφάλισης και των ελεγκτικών μηχανισμών.
·     Αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο τα τελευταία χρόνια.


Η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-Κίνηση, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της βάσης του εργατικού κινήματος για ευρύτερες κοινωνικο-πολιτικές συγκλήσεις και συνάμα για απαγκίστρωση του Συνδικάτου από τα κομματικά δεσμά, θα εργαστεί με όλες της τις δυνάμεις για την αγωνιστική επανεκκίνηση της ΑΔΕΔΥ στο πεδίο των θέσεων, των προτάσεων, των δράσεων και των κινητοποιήσεων.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΓΩΝΑΣ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρίστε το σχόλιό σας