Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

Αλλαγή του οικονομικού προϋπολογισμού της ΔΟΕ με ομόφωνη απόφαση«Αλλαγή του οικονομικού προϋπολογισμού της ΔΟΕ με ομόφωνη απόφαση»


  Από την πρώτη στιγμή της συγκρότησής της η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ως ο φυσικός χώρος των ανεξάρτητων σχημάτων πανελλαδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση), με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, βρίσκεται δίπλα στους συναδέλφους αφουγκραζόμενη τις αγωνίες και τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στα πλαίσια αυτά με την εκλογή μας στο ΔΣ της ΔΟΕ αναδείξαμε ορισμένα σημαντικά ζητήματα (εκτός των κομβικών ζητημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και του δημόσιου σχολείου) για την αλλαγή πλεύσης του συνδικαλιστικού κινήματος και συγκεκριμένα αλλαγή κατεύθυνσης της ΔΟΕ. Ένα από τα βασικά σημεία στα οποία σταθήκαμε (δημόσια καταθέσαμε την πρότασή μας στα πλαίσια της συγκρότησης του ΔΣ της ΔΟΕ) ήταν η αναγκαιότητα να εναρμονιστεί η ΔΟΕ και οι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ με την εκπαιδευτική-κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα θέτοντας αρχικά και επιτακτικά την επιταγή για εξορθολογισμό των οικονομικών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Η στάση της πλειοψηφίας των υπολοίπων δυνάμεων ήταν απορριπτική αλλά μετά από ορισμένους μήνες (στις 19 Νοεμβρίου) στην τελευταία συζήτηση για τον προϋπολογισμό της ΔΟΕ, η στάση όλων των δυνάμεων ήταν εντελώς διαφορετική. Από τη μία η πίεση των συναδέλφων, από την άλλη η λογική των αιτημάτων που θέταμε και τέλος ο συσχετισμός των δυνάμεων έθεσαν τις βάσεις για να μπορέσει να βγει ομόφωνη απόφαση για ένα ζήτημα που τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσε σημείο τριβής.
Η παρουσία της Ανεξάρτητης Ενωτικής Εκ-κίνησης Εκπαιδευτικών Π.Ε. στο ΔΣ της ΔΟΕ συνέβαλε καθοριστικά στο να υπάρξει για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΟΕ, ομόφωνη απόφαση ανάμεσα στις 6 διαφορετικές δυνάμεις του κλάδου.
Με ενδυναμωμένη την πεποίθηση ότι μπορούμε να συνεχίσουμε ενωτικά, συνθετικά και με βλέμμα στραμμένο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της δημόσιας εκπαίδευσης, με όραμα (π.χ. ποιο σχολείο οραματίζεται η εκπαιδευτική κοινότητα κλπ) και ελπίδα μπορούμε να σηματοδοτήσουμε την αλλαγή κατεύθυνσης που έχει ανάγκη το κίνημα, ο κλάδος, η κοινωνία, η χώρα μας.
Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα της ενότητας, της συσπείρωσης των δυνάμεων της εκπαιδευτικής κοινότητας, της αλλαγή πλεύσης της ΔΟΕ με προοδευτικό τρόπο απέναντι στον συντηρητισμό και τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα!!!


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.


ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΓΩΝΑΣ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρίστε το σχόλιό σας