Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΙΣ 12 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ



ΣΤΙΣ 12 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ


Συναδέλφισσες/οι, γινόμαστε μάρτυρες της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης, το νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο μας υποχρεώνει να εργαζόμαστε μέχρι τα 67!! Είναι δυνατόν ένας εκπαιδευτικός να εργάζεται μέχρι αυτή την ηλικία;
Τα πλέον βασικά κοινωνικά αγαθά, παιδεία, υγεία, πρόνοια, έχουν κατακερματιστεί. Τα εργασιακά δικαιώματα βλέπουμε να καταργούνται, οι αξιοπρεπείς μισθοί και οι αξιοπρεπείς συντάξεις έχουν γίνει παρελθόν, τα κεκτημένα δεκαετιών χάνονται, η χειραγώγηση της κοινής γνώμης από τα ΜΜΕ εξυπηρετούν τις μνημονιακές πολιτικές και της επιταγές της Τρόικα.
Την τελευταία πενταετία ο καθένας και η καθεμιά  από εμάς δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα μέσα από μια κρίση οικονομική, κοινωνική, πολιτική και ανθρωπιστική.
Οι κυβερνητικές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οδήγησαν τη χώρα στο γκρεμό και το λαό της στην εξαθλίωση. Χωρίς ίχνος ντροπής οι εκπρόσωποί τους υπονόμευσαν το μέλλον των παιδιών μας και βγαίνουν ως «αθώες περιστέρες» και ως ταλαντούχοι της υποκριτικής να καταγγείλουν και να δείξουν ένα πλαστό ενδιαφέρον για την κατάντια του κράτους, που οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι.
Η σημερινή κυβέρνηση φέρει ευθύνη απέναντι στο λαό για τις πολιτικές που ασκεί και τα μέτρα που παίρνει και πρέπει να σταματήσουμε τα σχέδιά της.
Εάν πιστεύουν τα κόμματα του παρελθόντος αριστερά και δεξιά, καθώς και οι συνδικαλιστικές τους παρατάξεις που τους εκπροσωπούν, ότι διαχωρίζοντας τον κόσμο, ανάλογα με το ποιος βρίσκεται στην κυβέρνηση, θα τον ενεργοποιήσουν είναι βαθιά γελασμένοι, ο κόσμος τα έχει ξεπεράσει αυτά.
Το συνδικάτο χρειάζεται ενότητα, συμμετοχή, συλλογικότητα, αγωνιστικότητα, στοιχεία τα οποία λείπουν. Μόνο αν καταφέρουμε να πείσουμε τα φυσικά μας μέλη και βρούμε τον τρόπο να οργανωθούμε σε ένα νέο συνδικάτο θα καταφέρουμε να αντιπαλέψουμε όλες αυτές τις μνημονιακές πολιτικές.

Εμείς ως Α.Ε.ΕΚ.Ε. θα προσπαθήσουμε με πράξεις ευθύνης και με καθαρότητα και υπευθυνότητα να αλλάξουμε το παλιό και να φέρουμε το καινούριο!
Γιαυτό στις 12 του Νοέμβρη

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Λέμε ΟΧΙ στην αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.
Λέμε ΟΧΙ στις περικοπές των συντάξεων και των μισθών.
Λέμε ΟΧΙ στη φορολόγηση των οικονομικά αδύναμων ομάδων.
Λέμε ΟΧΙ στη διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας.
Λέμε ΟΧΙ στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας.
Λέμε ΟΧΙ στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας.
Λέμε ΟΧΙ στην εξαθλίωση του Ελληνικού λαού.

Πρέπει να δείξουμε στην κυβέρνηση την αντίδρασή μας με ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12ης ΝΟΕΜΒΡΗ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρίστε το σχόλιό σας