Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

Έμπρακτη στήριξη των προσφύγων«Έμπρακτη στήριξη των προσφύγων»


Συγκλονισμένοι με τα όσα συμβαίνουν καθημερινά στην απελπισμένη πορεία των προσφύγων από τις εμπόλεμες ζώνες, συντασσόμαστε με αυτούς τους άντρες και τις γυναίκες  που αναζητούν ασφάλεια για αυτούς  και τα παιδιά τους.
Αποτελούν άνθρωποι ξεριζωμένοι βίαια από τον τόπο τους, εξαιτίας των στρατιωτικών επεμβάσεων μεγάλων δυνάμεων, που υποθάλπουν τον πόλεμο και τις εμφύλιες συρράξεις.
Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε., όπως και πολλοί άλλοι φορείς, θεωρούμε ως επιτακτική ανάγκη την άμεση δημιουργία κατάλληλης υποδομής, η οποία θα βοηθήσει να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που βρίσκονται στους σταθμούς παραμονής μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησής τους.
Ζητάμε να ενισχυθούν άμεσα οι κρατικές διαδικασίες για την υποδοχή των προσφύγων από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνδυασμό με τη δυνατότητα άμεσης και απευθείας μετακίνησής τους προς αυτές.
Προς την κατεύθυνση αυτή, καλούμε παράλληλα και όλους τους συναδέλφους, τους πολίτες της χώρας, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους γονέων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και τις ΕΛΜΕ, που έχουν λάβει πρωτοβουλίες, και θέλουν έμπρακτα να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας, να δείξουν την αλληλεγγύη τους προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες όπου συγκεντρώνονται πανελλαδικά.

Οι Έλληνες γνωρίζουμε από προσφυγιά, από κακουχίες και θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε…!!!


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.


ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΓΩΝΑΣ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρίστε το σχόλιό σας