Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Καταγγελία για ακύρωση απόφασης του 35ου Συνεδρίου από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Καταγγελία για ακύρωση απόφασης του 35ου Συνεδρίου από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ

Στην τελευταία συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ γίναμε μάρτυρες της πιο αντιδημοκρατικής και αυταρχικής στάσης των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που ούτε λίγο ούτε πολύ, σε αγαστή συνεργασία με το προεδρείο του Γενικού Συμβουλίου, ακύρωσαν απόφαση του 35ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ. Κανένα καταστατικό, καμία απόφαση Γενικού Συμβουλίου, καμία δεοντολογία δεν εμπόδισε τις κυβερνητικές συνδικαλιστικές δυνάμεις να βάλουν σε ψηφοφορία μία απόφαση που είχε λάβει το  35ο Συνέδριο που έγινε πριν από 1 χρόνο και  είχε αποφασίσει να γίνει Καταστατικό Συνέδριο μέχρι το τέλος του 2014.  Μια απόφαση που δρομολογήθηκε και με δική μας συμβολή, όταν τέθηκε το θέμα, συζητήθηκε και αποφασίστηκε από το Γενικό Συμβούλιο, στις 21 Αυγούστου 2014, η προκήρυξη του συνεδρίου για τις 15-16 Δεκεμβρίου 2014. Η πράξη αυτή δείχνει με τον πιο εμφατικό τρόπο τον παλαιοκομματικό τρόπο αντίληψης που έχουν αυτές οι παρατάξεις για τις διαδικασίες βάσης, το έλλειμμα δημοκρατίας που τις διακρίνει μιας και αφού πλέον χάνουν την πλειοψηφία προσπαθούν με τεχνάσματα να αλλάξουν αποφάσεις Συνεδρίου, τον βαθύ συντηρητισμό τους καθώς και τον αυταρχισμό που τους διέπει. Παράλληλα αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν να αντιληφθούν τη νέα τάξη πραγμάτων που αναδύεται στο συνδικαλιστικό χώρο, τις μεταβολές που έχουν συντελεστεί και φυσικά συμβάλουν στην επιχειρούμενη αποδόμηση του συνδικαλιστικού κινήματος που θέλει σήμερα η κυβέρνηση. Σε αυτόν τον κατήφορο που διάλεξαν θα μας έχουν απέναντι.
Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Δημοσίων Υπαλλήλων καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους την απαράδεκτη-αντιδημοκρατική και πραξικοπηματικού τύπου τακτική των παραπάνω συνδικαλιστικών δυνάμεων που με το έτσι θέλω, άλλαξαν απόφαση του συνεδρίου αλλά και την προηγούμενη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου. Η πράξη αυτή δεν νομιμοποιείται ούτε τυπικά ούτε και ουσιαστικά στα μάτια των συναδέλφων μας και για το λόγο αυτό στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Γ.Σ. απείχαμε από την ψηφοφορία της παράτυπης καθ’ όλα διαδικασίας.
Καλούμε αρχικά τους Γενικούς Συμβούλους που ψήφισαν θετικά στο παραπάνω να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους και στο επόμενο Γενικό Συμβούλιο να τεθεί εκ νέου το ζήτημα για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του Γενικού Συμβουλίου (διοίκηση της ΑΔΕΔΥ) με τους αντιπροσώπους του δημοσίου που τους εξέλεξαν. Παράλληλα καλούμε και όλες τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές δυνάμεις να καταγγείλουν το γεγονός δημόσια, όπως το έκαναν και στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, και φυσικά μαζικά και δυναμικά όλες οι υγιείς προοδευτικές δυνάμεις να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες που απαιτούνται για ανατροπή των δυνάμεων του συντηρητισμού και του αυταρχισμού. Οι τακτικές αυτές δεν έχουν θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα και αποτελούν πράξεις εποχών αλήστου μνήμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρίστε το σχόλιό σας