Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Κάλεσμα για διαμόρφωση κοινού μετώπου των υγιών, μαχητικών και προοδευτικών δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος και εν όψει των εκλογών του ΚΥΣΠΕ



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

«Κάλεσμα για διαμόρφωση κοινού μετώπου των υγιών, μαχητικών και προοδευτικών δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος και εν όψει των εκλογών του ΚΥΣΠΕ»

Τα τελευταία χρόνια ζούμε την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική, την πολιτική των μνημονίων που οδηγεί στη συρρίκνωση έως και κατάλυση των βασικών κοινωνικών αγαθών (παιδεία-υγεία-πρόνοια), οδηγεί σε στημένα πειθαρχικά τους υπαλλήλους με σκοπό τη φίμωση, την τρομοκρατία και την απόλυση, αυξάνει το ύψος της ανεργίας, συρρικνώνει τους μισθούς και τις συντάξεις, προχώρησε στις πρώτες απολύσεις και διαθεσιμότητες δημοσίων υπαλλήλων, αυξάνει τις φορολογικές εισφορές, συνεχίζει να ιδιωτικοποιεί την κρατική περιουσία και να συρρικνώνει στο έσχατο σημείο το δημόσιο τομέα.
Μέσα σε αυτό το δυσμενές για τους εργαζόμενους, μεσαιωνικού τύπου, τοπίο, το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να βάλει στο επίκεντρο τα εργατικά συμφέροντα και να τολμήσει να συγκρουστεί, να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στην ανατροπή αυτής της πολιτικής. Τα τελευταία χρόνια με την επικυριαρχία των γραφεικρατικών- κυβερνητικών συνδικαλιστικών δυνάμεων (ΠΑΣΚ ΔΗΣΥ-ΔΑΚΕ) αποσυνδέθηκε το συνδικαλιστικό κίνημα από την υπόθεση της πολιτικής ανατροπής και διαχώρισε την καθημερινή πάλη από το ζήτημα της συνολικής αλλαγής και εξουσίας. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε,  το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να χαράξει νικηφόρα πορεία απέναντι στις πολιτικές που μας πλήττουν και αυτό θα μπορέσει να συμβεί εφόσον μπορέσει να επιστρέψει στις αρχικές του ρίζες, να ανασυγκροτηθεί και να διαμορφωθεί διαφορετικός πλειοψηφικός συσχετισμός των προοδευτικών, αγωνιστικών δυνάμεων.
Είναι φανερό ότι οι σημερινές ηγεσίες του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού μας οργάνου και των αιρετών στο κεντρικό υπηρεσιακό συμβούλιο, σε πολλές περιπτώσεις λειτούργησαν ως ανάχωμα στην ανάπτυξη του κινήματος που διαμορφωνόταν ή έκαναν πλάτες στις κυβερνητικές πολιτικές-επιλογές. Όλη αυτή η τακτική από τις συνδικαλιστικές αυτές ηγεσίες αλλά και οι θεσμικές περιορίσεις των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας (απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, εκτόπιση αιρετών από τα πειθαρχικά συμβούλια, κατάργηση συνδικαλιστικών αδειών κ.α.)  δείχνει ξεκάθαρα ότι στόχευση είναι η διάλυση κάθε συλλογικότητας, διότι αναγνωρίζουν ότι η αδυναμία του όποιου συστήματος βρίσκεται στην αντίπαλη συλλογική δράση-αντίδραση.
Το συνδικαλιστικό κίνημα επομένως για να απαντήσει σε όλα αυτά θα πρέπει να υπερβεί τη μέχρι σήμερα αποστολή του-δράση του και να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια πραγματικού εκδημοκρατισμού θεσμών και διαδικασιών, τη διαμόρφωση συνθηκών ανατροπής των πολιτικών που οδηγούν στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας, που συρρικνώνουν το κοινωνικό κράτος και μεταλλάσουν τον κοινωνικοοικονομικό ιστό της χώρας μας. Σε αυτή την χρονική συγκυρία το συνδικαλιστικό κίνημα με τις υγιείς, προοδευτικές και μαχητικές του δυνάμεις πρέπει να διαμορφώσει συνθήκες ενότητας για να προχωρήσουμε στο δρόμο της αναχαίτισης της επίθεσης και κατάκτησης στόχων που θα ξεπερνούν την διαπραγμάτευση των όρων χειροτέρευσης της θέσης των εργαζομένων. Οφείλουμε να συμβάλουμε ενωτικά στην αναθέρμανση της αυτοπεποίθησης των συναδέλφων μας και κατ’ επέκταση του λαού ότι μπορεί να νικήσει σήμερα. Και, μέσα από την πείρα του υγιούς κινήματος, μπορεί να προσεγγίσει την αναγκαιότητα της πραγματικής Δημοκρατίας. Γι αυτό είναι αναγκαία η μετωπική συγκρότηση ενός ρεύματος ρήξης και ανατροπής με κορμό το ανασυγκροτούμενο συνδικαλιστικό κίνημα.
Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε.  καλούμε όλες τις υγιείς, προοδευτικές και μαχητικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για διαμόρφωση κοινού αντιμνημονιακού και προοδευτικού μετώπου για τις εκλογές του ΚΥΣΠΕ, σε πλαίσιο αρχών και θέσεων, δίχως προσωπικές κ.λ.π. φιλοδοξίες. Όσοι βρεθήκαμε στις συνελεύσεις των συλλόγων μας, όσοι βρεθήκαμε στο δρόμο για την ακύρωση των σεμιναρίων της ντροπής, όσοι τρέξαμε για να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας πρέπει να συναντηθούμε και να συνεννοηθούμε για κοινή πορεία από το Σεπτέμβριο σε επίπεδο διεκδικήσεων και δράσεων αλλά και σε επίπεδο   συνδικαλιστικής εκπροσώπησης. Η ανατροπή του δίπολου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) και η διαμόρφωση ενός διαφορετικού τοπίου σε επίπεδο ΚΥΣΠΕ θα αλλάξει την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος και τους αγώνες που θα κληθούμε να δώσουμε στο μέλλον. Η απαρχή της συνεργασίας μας, δίδει την εικόνα της συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων πράγμα που επιθυμεί μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού και των συναδέλφων μας.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί ενδιαφερόμαστε πρωτίστως για τα συμφέροντα των εργαζομένων, των σχολείων και της κοινωνίας μας.
Περιμένουμε άμεσα την απάντησή σας.

Από την Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρίστε το σχόλιό σας