Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

«Απαράδεκτο το νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας εν μέσω πανδημίας και απαγόρευση μετακίνηση


«Απαράδεκτο το νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας εν μέσω πανδημίας και απαγόρευση μετακίνησης»



Το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων μετακίνησης, βρήκε τον τρόπο να φέρει ό,τι πιο αντιδραστικό, αναχρονιστικό και βαθιά νεοφιλελεύθερο, σε επίπεδο νομοθέτησης, στη δημόσια εκπαίδευση. Ένα νομοσχέδιο, που τα βασικά του σημεία δημοσιοποίησε σήμερα, το οποίο επιστρέφει τη δημόσια εκπαίδευση στα χρόνια των μνημονίων και απηχεί τη βαθιά συντηρητική της αντίληψη για την εκπαίδευση.
 Η επαναφορά της τιμωρητικής αξιολόγησης και, επί της ουσίας, του Π.Δ. 152, η εισαγωγή διακριτών αντικειμένων στα νηπιαγωγεία απέναντι από κάθε επιστημονικά παιδαγωγική άποψη, η επαναφορά της διαγωγής στα απολυτήρια, η επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, η αύξηση μαθητών ανά τάξη και ζητήματα που αφορούν εσωτερικές αναδιαρθρώσεις της ύλης, διδακτικών αντικειμένων και θεματικών ενοτήτων, σε κενό θεσμικού διαλόγου, αποτυπώνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αλαζονική αντίληψη που έχει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τις νομοθετικές διαδικασίες και τον κοινωνικό διάλογο.
Μάλλον την τρομάζουν οι αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και για αυτό προχωράει σε τέτοιες σπασμωδικές ενέργειες. Αυτό άλλωστε φάνηκε έντονα και στις τραγικές πολιτικές επιλογές της με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση, τον Ιανουάριο, που αφορούσε την αναγνώριση των πτυχίων των κολλεγίων για τα επαγγελματικά δικαιώματα στην εκπαίδευση, παρακάμπτοντας ξεκάθαρα το άρθρο 16 του Συντάγματος αλλά και με όλες τις αντεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που έχει φέρει από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα. Προσπαθεί να εισάγει "νέα ήθη" στην άσκηση πολιτικής και νέες μεθόδους διαχείρισης των εκπαιδευτικών ζητημάτων πέρα και έξω από κάθε διαδικασία θεσμικού διαλόγου με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και την κοινωνία.
Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. καταγγέλλουμε την ηγεσία του υπουργείου παιδείας για την άνευ προηγουμένου προσπάθεια να περάσει τις πλέον αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις στη δημόσια εκπαίδευση, εν μέσω πανδημίας και απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Την καλούμε να πάρει πίσω το νομοσχέδιο και δηλώνουμε, σε όλους τους τόνους, ότι θα υπερασπιστούμε τις βασικές αρχές της δημοκρατίας με κάθε τρόπο και μέσο και, εφόσον επιμείνει στις απαράδεκτες αυτές μεθόδους, η αντίδρασή μας θα είναι δυναμική και καθολική. Παιχνίδια επικοινωνιακού χαρακτήρα, νομοθετήσεις εν μέσω πανδημίας και προσπάθειες για εξάλειψη κάθε είδους δημοκρατικού διαλόγου δεν περνάνε από την εκπαιδευτική κοινότητα. Η αντίδραση του Κλάδου θα είναι άμεση και δυναμική!!!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΓΩΝΑΣ  ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρίστε το σχόλιό σας