Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Σχετικά με τις δηλώσεις Κ. Μητσοτάκη για καταγραφή των κενών στην εκπαίδευση


«Σχετικά με τις δηλώσεις Κ. Μητσοτάκη για καταγραφή των κενών στην εκπαίδευση»



Με τον πλέον επίσημο τρόπο η κυβέρνηση της ΝΔ παραδέχτηκε πως η πολιτική της επιλογή είναι να μην προχωρήσει σε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση, παρά τις τεράστιες εκπαιδευτικές ανάγκες που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.  Συγκεκριμένα, ο Κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη τύπου, στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς ‘Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ανέφερε πως η κυβέρνηση για να πραγματοποιήσει μόνιμες προσλήψεις θα πρέπει να «καταγραφούν πρώτα οι ανάγκες» ώστε να υπάρξει «ουσιαστικός σχεδιασμός».
Η δήλωση αυτή του πρωθυπουργού  αποτελεί ξεκάθαρη υποκρισία απέναντι στο Δημόσιο Σχολείο, καθώς πριν από λίγες μέρες έγιναν από το Υπουργείο Παιδείας πάνω από 20.000 προσλήψεις συμβασιούχων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καλύπτοντας τα 2/3 των κενών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα εκπαιδευτικά κενά σε όλη την επικράτεια είναι δεδομένα, υπαρκτά και επίσημα καταγεγραμμένα. Επομένως, αποτελεί και εμπαιγμό απέναντι στους χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης παρά τα συρρικνωμένα εργασιακά δικαιώματα.
Με βάση την ανυπόστατη επιχειρηματολογία της κυβέρνησης της ΝΔ να μας απαντήσει ο Πρωθυπουργός πότε κατέγραψαν τις ανάγκες για τους διορισμούς 1.500 ειδικών φρουρών, που έγιναν με fast track διαδικασίες. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει το μέγεθος της υποκρισίας αλλά και της απαξίωσης απέναντι στη Δημόσια Εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς.
Οι επανειλημμένες δηλώσεις τόσο του ίδιου του πρωθυπουργού, όσο και της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Παιδείας για ανάγκη καταγραφής των αναγκών εκτιμούμε πως στο βάθος υπάρχει σαφές σχέδιο συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, ώστε να μειωθούν τα εκπαιδευτικά κενά. Η κυβέρνηση θα πρέπει να γνωρίζει πως η εκπαιδευτική κοινότητα θα σταθεί δυναμικά και κινηματικά απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια συρρίκνωσης του Δημόσιου Σχολείου


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΓΩΝΑΣ  ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρίστε το σχόλιό σας