Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Το Υπουργείο Παιδείας και η νέα κυβέρνηση να γνωρίζουν... Καμία έκπτωση στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης!!!


Το Υπουργείο Παιδείας και η νέα κυβέρνηση να γνωρίζουν...
Καμία έκπτωση στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης!!!


   
Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αμέσως μετά την ανάληψη των κυβερνητικών της καθηκόντων, επέλεξε να συναντηθεί αρχικά με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γ. Πατούλη για το ζήτημα της εφαρμογής της υποχρεωτικότητας της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο δημόσιο νηπιαγωγείο, για την οποία είναι γνωστή η αρνητική θέση που έχει τόσο ο ίδιος όσο και η ΚΕΔΕ με αντίστοιχες αποφάσεις της. Υπενθυμίζουμε βέβαια ότι και η ΝΔ είχε ψηφίσει ΠΑΡΩΝ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, στη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης. Η Υπ. Παιδείας, κα. Κεραμέως, οφείλει να γνωρίζει πως το ζήτημα της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης είναι κατά βάση παιδαγωγικό και επιστημονικά εκπαιδευτικό και κατά συνέπεια η αγνόηση, σε πρώτη φάση, της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τις θέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας ήταν άτοπη τόσο σε θεσμικό όσο και σε ουσιαστικό αλλά και συμβολικό επίπεδο.
Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. ξεκαθαρίζουμε πως δε θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από τις θέσεις του Κλάδου και τη σημαντική εκπαιδευτική, κοινωνική και παιδαγωγική κατάκτηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης αποκλειστικά στο νηπιαγωγείο και όχι σε οποιαδήποτε δομή εκτός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει υπόψη ότι θα προασπίσουμε τις κατακτήσεις μας και θα παλέψουμε, με όλες τις δυνάμεις μας τόσο σε επίπεδο διαλόγου όσο και κινηματικά, με θέσεις και προτάσεις για ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο που υπηρετεί το σύνολο των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας.



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΓΩΝΑΣ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρίστε το σχόλιό σας