Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Στη Νέα Δημοκρατία… αναζητούν «συνενόχους» για την εφαρμογή σκληρών αντιδραστικών εκπαιδευτικών πολιτικών μέσω ερωτηματολογίων !!!



«Στη Νέα Δημοκρατία… αναζητούν «συνενόχους» για την εφαρμογή σκληρών αντιδραστικών εκπαιδευτικών πολιτικών μέσω ερωτηματολογίων !!!»


Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έπειτα κι από τις προτάσεις που ανέπτυξε ο αρχηγός της κ. Μητσοτάκης για περισσότερη «Ιδιωτική Εκπαίδευση», αναζητούν τώρα άλλοθι από την ελληνική κοινωνία με κατευθυνόμενα ερωτηματολόγια να παρουσιάσουν πως το νεοφιλελεύθερο δόγμα στην Εκπαίδευση απηχεί και τους έλληνες πολίτες.
Οι διακηρύξεις της Νέας Δημοκρατίας για «μεγαλύτερη ελευθερία στην οργάνωση και διαχείριση των πόρων και στην επιλογή διδακτικού προσωπικού» και η κυνική τους ομολογία πως η Δημόσια Εκπαίδευση δεν έχει ανάγκη από προσλήψεις δεν σταματούν εδώ. Αντιθέτως, με στοχευμένες προτεινόμενες απαντήσεις σε ερωτήσεις τόσο για την Προσχολική Αγωγή όσο και για το Δημοτικό Σχολείο επιδιώκουν να υποβαθμίσουν το Δημόσιο Σχολείο και ν’ απαξιώσουν το έργο των εκπαιδευτικών. Παρατίθενται ενδεικτικά δύο ερωτήσεις από το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο:
Με ποιον από τους παρακάτω τρόπους θεωρείτε ότι μπορεί να βελτιωθεί η προσχολική εκπαίδευση; (Μία επιλογή)
  • Επέκταση του ωραρίου ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι γονείς
  • Αύξηση των θέσεων σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς
  • Παροχή επιδότησης για συμμετοχή σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς
 Με ποιους από τους παρακάτω τρόπους θεωρείτε ότι μπορεί να βελτιωθεί το δημόσιο σχολείο; (Μέχρι δύο επιλογές)
  • Με αύξηση των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων
  • Με ενίσχυση του προγράμματος των ολοήμερων σχολείων (δημοτικά)
  • Με αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων
  • Με λιγότερες ώρες διδασκαλίας και περιορισμό της διδακτέας ύλης διότι τα παιδιά είναι παραφορτωμένα
Παράλληλα, θέλουν να βαφτίσουν το κρέας ψάρι, υιοθετώντας αντιδραστικές εκπαιδευτικές πολιτικές που κατεδαφίζουν εργασιακά δικαιώματα και κατευθύνουν την κοινωνία να αποδεχτεί ως «συνένοχος» το αποτυχημένο και σκληρά ταξικό μοντέλο των free schools, των charter schools, των academies  που λειτουργούν σε Αμερική και Αγγλία με τιμωριτική αξιολόγηση εκπαιδευτικών, απόλυση εκπαιδευτικών, εισαγωγή ιδιωτικών κεφαλαίων (χορηγοί με προοπτική να επεμβαίνουν στο πρόγραμμα σπουδών), πρόσληψη μάνατζερ για διευθυντές και πρόσληψη προσωπικού από τις σχολικές μονάδες.
Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. κατανοούμε τη νεοφιλελεύθερη εμμονή που επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία, όμως η εκπαιδευτική κοινότητα και η ελληνική κοινωνία γενικότερα, όχι μόνο δεν θα υιοθετήσει τέτοιες αντιλήψεις αλλά και σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτεί την αποδόμηση του Δημόσιου Σχολείου και την περαιτέρω συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων.



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΓΩΝΑΣ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρίστε το σχόλιό σας