Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή... ΤΩΡΑ ! ! ! Έπεσαν οι πράσινες μάσκες της ΔΗ.ΣΥ. Άλλα λένε, άλλα εννοούν και άλλα ψηφίζουν ! ! !



Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή... ΤΩΡΑ ! ! !
Έπεσαν οι πράσινες μάσκες της ΔΗ.ΣΥ.
Άλλα λένε, άλλα εννοούν και άλλα ψηφίζουν ! ! !


Την Τετάρτη, 24 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με θέμα τη δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.
Η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-Κίνηση Εκπαιδευτικών, μέσω του εκπροσώπου της στην Ενωτική Αγωνιστική Εκ-Κίνηση στο Δημόσιο, υπερασπίστηκε στη συνεδρίαση το διαχρονικό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και τη σημασία της δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στα νηπιαγωγεία.
Η  τοποθέτησή μας βασίστηκε στις επικυρωμένες και ξεκάθαρες θέσεις του Κλάδου. Αναπτύξαμε τους κύριους άξονες της εκπαιδευτικής αναγκαιότητας για τη δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή με σημείο αναφοράς την παιδαγωγική επιστήμη, την ευρωπαϊκή πρακτική εμπειρία, τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών αλλά και τους κοινωνικούς σκοπούς που εξυπηρετεί το δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκπλαγήκαμε από την απροκάλυπτη και διπρόσωπη στάση της Δημοκρατικής Συνεργασίας (ΔΗ.ΣΥ.-ΠΑΣΚ), καθώς ο ένας εκπρόσωπος υπερασπίστηκε τη δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή αλλά αμέσως μετά ο έτερος εκπρόσωπος, της ίδιας παράταξης, διαφώνησε και ζήτησε να μην ψηφίσει  η ΑΔΕΔΥ για την υποχρεωτικότητα της Προσχολικής Αγωγής!
Οι πράσινες μάσκες έπεσαν και αποκάλυψαν πως οι εκπρόσωποι της ΔΗ.ΣΥ. άλλα λένε, άλλα εννοούν και άλλα ψηφίζουν. Το γεγονός αυτό όμως έχει αντίκτυπο στον αγώνα που δίνεται από το εκπαιδευτικό κίνημα για τη Δημόσια Προσχολική Εκπαίδευση.
Να γνωρίζουν, όμως, εκείνοι που, όλα αυτά τα χρόνια, έβαλαν την «πράσινη» πλάτη για τις 2.500 απολύσεις εκπαιδευτικών, για τις αθρόες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, για τις μειώσεις κατά 40% των μισθών των Εκπαιδευτικών κλπ, πως ο εκπαιδευτικός κόσμος δεν ασχολείται με τις παλαιοκομματικές τακτικές για ψηφοθηρικούς λόγους. Επίσης πάει πολύ να μας κάνουν μαθήματα ανεξαρτησίας οι δεινόσαυροι του κομματισμού, οι εγκάθετοι ακραίων κομματικών και παραταξιακών λογικών που κινούνται μόνο με βάση το δικό τους παραταξιακό και κομματικό όφελος… Για όλα όσα λένε τους καλούμε να κοιταχτούν απλά στον καθρέφτη!!!
Το εκπαιδευτικό κίνημα θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και θ’ αφήσει στην άκρη τον χρεοκοπημένο συνδικαλισμό.
Ως Α.Ε.ΕΚ.Ε. στη ΔΟΕ και στην ΑΔΕΔΥ κρατάμε σταθερή τη θέση μας, ενώ παράλληλα αγωνιζόμαστε για τη δεκατετράχρονη υποχρεωτική δημόσια εκπαίδευση με θεσμοθέτηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΓΩΝΑΣ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρίστε το σχόλιό σας