Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας για την εγκύκλιο των αναπληρωτών


   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

                          Προς:                                                                                Κοινοποίηση:

- Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας                                                       - ΔΟΕ
           κ. Τάσο Κουράκη                                                             - Συλλόγους της χώρας
- Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής                           - Συναδέλφους
- Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου                                                - ΜΜΕ

       
 «Παρέμβαση προς τον αναπληρωτή υπουργό παιδείας για την εγκύκλιο των αναπληρωτών»

Το υπουργείο παιδείας, όπως ενημερωνόμαστε, ετοιμάζεται τις επόμενες μέρες να ανακοινώσει την εγκύκλιο για τις αιτήσεις των συναδέλφων μας αναπληρωτών. Μια εγκύκλιος που ήταν σε αναμονή με την προοπτική να νομοθετηθεί το άνοιγμα των πινάκων για την προσμέτρηση του συνόλου της προϋπηρεσία των αναπληρωτών (δηλ και της περιόδου 2010-2014) καθώς και άλλων ζητημάτων όπως την κατάργηση της διετούς ποινής κ.α. Αντ’ αυτού διαρρέονται πληροφορίες από πηγές του υπουργείου παιδείας ότι η εγκύκλιος των αναπληρωτών θα ανακοινωθεί εφαρμόζοντας τον νόμο Λοβέρδου δηλ αναγνωρίζοντας την προϋπηρεσία των αναπληρωτών όχι στο σύνολό της αλλά μόνο από το έτος 2012 και εξής.
Επισημαίνουμε προς τον αναπληρωτή υπουργό παιδείας, την επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της βουλής, το σύνολο των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου ότι ο κλάδος στην τελευταία του Γενική Συνέλευση (84η Γ.Σ. της ΔΟΕ) έλαβε σημαντικές αποφάσεις για τους αναπληρωτές οι οποίες ΠΡΕΠΕΙ να ενταχθούν στα πλαίσια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο πριν προχωρήσει σε ψήφιση. Εφόσον υπάρχει διάθεση από τον υπουργό παιδείας να μην λαμβάνονται αποφάσεις από μια χούφτα γραφιάδες, αποκομμένους από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία (με τα όποια συμφέροντα κι αν εξυπηρετούν) αλλά να συνδιαμορφώνονται από τον εκπαιδευτικό κόσμο, οφείλει να λάβει υπόψη και τα εξής στο πολυνομοσχέδιο:
Α) Άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας και αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών (δηλ. όλων των ετών από το 2010 και εξής)
β) Η προσμέτρηση των μορίων των δυσπρόσιτων σε όλους τους συναδέλφους που υπηρέτησαν σε αυτά (και την περίοδο 2010-2014) και
γ) Η αναγνώριση της προϋπηρεσία των συναδέλφων μας που εργάζονται στην ειδική αγωγή και στους δύο πίνακες πρόσληψης (γενικής και ειδικής).

Καλούμε επομένως τον υπουργό παιδείας να ακούσει την πραγματική  φωνή των εκπαιδευτικών και ΖΗΤΑΜΕ:

1.      Nα μην υπάρξει ανακοίνωση της εγκυκλίου των αναπληρωτών πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και τη ρύθμιση των ζητημάτων των συναδέλφων μας αναπληρωτών.
2.      Να ληφθούν υπόψη οι ψηφισμένες θέσεις του κλάδου μας στο πολυνομοσχέδιο το οποίο πρέπει να περάσει το συντομότερο δυνατό.

Ζητάμε δηλ το αυτονόητο την άμεση αποκατάσταση των αδικιών για όλους τους συναδέλφους μας!!!

Παράλληλα καλούμε την ηγεσία της ΔΟΕ να βγει από το γραφειοκρατικό της λήθαργο και να πράξει όσα οφείλει να πράξει προς τους συναδέλφους μας. Αναμένουμε δυναμική παρέμβαση για το ζήτημα.



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΓΩΝΑΣ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρίστε το σχόλιό σας