Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Απαράδεκτη ενέργεια η επαναφορά του διετούς αποκλεισμού των αναπληρωτών



«Απαράδεκτη ενέργεια η επαναφορά του διετούς αποκλεισμού των αναπληρωτών»

  
Ένα πάγιο αίτημα του κλάδου των εκπαιδευτικών, ειδικά από τότε που σταμάτησαν οι μόνιμοι διορισμοί στη δημόσια εκπαίδευση, ήταν η κατάργηση του διετούς αποκλεισμού των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δεν αναλάμβαναν υπηρεσία ή παραιτούνταν στα μέσα της χρονιάς. Με την παρ. 4 του άρθρου 38 του ν. 4351/2015 (Α΄ 164) αυτό το αίτημα ικανοποιήθηκε αλλά μέσα σε 1 χρόνο εφαρμογής, η ίδια κυβέρνηση, το παίρνει πίσω μιας και σημερινή διάταξη που κατατέθηκε στη βουλή επαναφέρει τον διετή αποκλεισμό των αναπληρωτών.
Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την μονομερή ενέργεια του υπουργείου παιδείας και καλούμε όλους τους βουλευτές του κοινοβουλίου να μην την υπερψηφίσουν. Η επαναφορά του διετούς αποκλεισμού των αναπληρωτών επαναφέρει προβλήματα που είχαν λυθεί με το νόμο 4351/2015.
Καλούμε το υπουργείο παιδείας να σταματήσει τα παιχνίδια με τους συναδέλφους αναπληρωτές, τους ανθρώπους που στελεχώνουν τα τελευταία χρόνια όλες τις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης από τη μία άκρη της Ελλάδας μέχρι την άλλη χωρίς να τους δίδει αυτό που δικαιούνται, το μόνιμο διορισμό.  Το αίτημα για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση δεν είναι συντεχνιακό αλλά μία πραγματική αναγκαιότητα για να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να υπάρξει πραγματική επένδυση στη νέα γενιά και το μέλλον της αυριανής κοινωνίας.
Καλούμε όλους τους συλλόγους εκπαιδευτικών της χώρας, όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του κλάδου και τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) να παρέμβουν δυναμικά.


ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρίστε το σχόλιό σας